Egészséghét

Hagyományainkhoz híven, az idei tanévben (2021. december 06-10.) is megrendezzük iskolánk felső tagozatán (5-8. évfolyam) az egészséghetet.

Célunk, hogy a programok megvalósulásával felhívjuk a tanulóink figyelmét az egészséges életmód, a testi-lelki egészség fontosságára. A projekt keretében érdekes és változatos programokkal találkozhatnak a gyerekek.

A hét folyamán, osztályszinten különféle feladatokat oldanak meg a gyerekek és egy közös kézműves foglalkozást is szervezünk részükre a projekt hét tárgyában.

A hét minden napján egészséges zöldségeket és gyümölcsöket kóstolhatnak, továbbá közösen sütőtököt készítenek és el és kóstolnak meg.

Az egészséghetet filmvetítéssel színesítjük, és előadást szervezünk az egészséges táplálkozásról, a testmozgás fontosságáról, valamint a higiénés szabályokról. A jóga jótékony hatásaival is megismerkedhetnek gyermekeink.

Utolsó két nap a mozgásé lesz a főszerep. Csütörtökön Mikulás futást, pénteken osztályok (5-8. évfolyam) közötti sportversenyt tartunk, melyen a testmozgás öröméért, egy oklevélért, müzli szeletért és gyümölcsléért versenyeznek majd a gyerekek.

A hét folyamán, osztályszinten különféle feladatokat oldanak meg és a projekt hét témakörében egy közös kézműves foglalkozást is szervezünk részükre.