Pályaorientációs nap

Iskolánkban 2019. október 25-én került sor a pályaorientációs nap megrendezésére.

A pályaorientációs napon nem csak a közvetlenül a pályaválasztás előtt álló tanulók vesznek részt, hanem iskolánk minden alsó és felső tagozatos tanulója.

A pályaorientációs nap célja, hogy a gyerekek minél megalapozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a jó pálya- és iskolaválasztás hosszú időre befolyásolja a tanulók életét.

Alsó tagozaton a szakmákkal való ismerkedés elsősorban játékos formában történik. Több évfolyam vesz részt – helyben Békéssámsonon – szakmalátogatásokon, ahol közvetlenül megismerkedhettek egy-egy szakmával, betekintést kaphattak a hozzá tartozó munkafolyamatról.

A 7-8. évfolyamos tanulóink részére pályaválasztási fórumot, tájékoztatót szerveztünk, ahová azon középfokú intézmények képviselőit hívtuk meg, ahol 8. osztályos diákjaink továbbtanulni szeretnének. A meghívottak ismertették az intézményeik által nyújtott továbbtanulási lehetőségeket és felvételi követelményeket, oly módon, hogy a tanulók kézzelfoghatóan is találkozhassanak a különböző szakterületek, szakmák jellemzőivel, eszközeivel. Ezen kívül lehetőség volt személyes konzultációkra is a továbbtanulási lehetőségekről.

Bízunk benne, hogy ezen a tanítás nélküli munkanapon diákjaink sok-sok élménnyel, hasznos ismerettel és tapasztalattal gazdagodtak.

Köszönjük az érintett vállalkozóknak idejüket feláldozva, a hivatásuk, a szakmájuk, foglalkozásuk bemutatásával hozzájárultak a nap sikeréhez.

Köszönjük a lehetőséget és azt, hogy szeretettel fogadták diákjainkat és pedagógusainkat!